Výstraha pred nepriaznivým počasím

Výstraha pred nepriaznivým počasím

Milí priaznivci a návštevníci Národného parku Malá Fatra, Slovenský hydrometeorologický ústav vydal pre nasledujúce dni viaceré meteorologické a hydrologické výstrahy.

Pre oblasť Malej Fatry platí výstraha 2.stupňa pred trvalým dažďom a taktiež 2.stupeň hydrologickej výstrahy pred vzostupom vodných hladín, pričom je predpoklad výskytu sprievodných povodňových javov aj mimo vodných tokov.

Množstvo zrážok v oblasti Malej Fatry môže dosiahnuť až 120 mm, pričom množstvo zrážok na hrebeňoch môže dosiahnuť až 200 mm. Taktiež nás čaká aj výrazné ochladenie. V nadmorskej výške nad 1500 m sa očakávajú aj snehové zrážky.

Výrazne nepriaznivé počasie a vydané výstrahy predstavujú zvýšené nebezpečenstvo pre ľudské zdravie a zvlášť v horských oblastiach. Pri plánovaní prípadných víkendových výletov, zvážte pohyb na horách a v prípade, že sa na hory vyberiete, zvoľte si menej časovo a fyzicky náročné trasy a uprednostnite skôr trasy, z ktorých je možné sa čo najrýchlejšie vrátiť na bezpečné miesto a neohrozili tým svoje zdravie a život.

Veríme, že po týchto daždivých dňoch nás čaká pekné babie leto a opäť si budeme bezpečne vychutnávať krásy Malej Fatry.